Jiří Kajínek v maléru? Dopadla ho policie!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. června 2019 9:58

Na omilostněného Jiřího Kajínka si počíhala policie! Chytila ho při rychlé jízdě – a ne poprvé. Znamená to snad, že Kajínkovi hrozí návrat za mříže?

Jsou to už dva roky, co Jiří Kajínek opustil bránu věznice. Jenže se nedá říct, že by za tu dobu měl úplně čistý štít! To alespoň píše plzeňský Krajský soud v pravidelné půlroční zprávě o tom, jak se Kajínek chová a jestli dodržuje sedmiletou podmínku.

Od doby, kdy byl na jaře roku 2017 díky prezidentské milosti propuštěn, se dopustil už několika přestupků. V říjnu 2017 na výpadovce z Plzně na Domažlice nedal se svým mercedesem přednost Fabii a srazil se s ní. Na místě tehdy zaplatil blokovou pokutu.

A dvakrát už po policie chytila kvůli překročení nejvyšší povolené rychlosti! Poprvé to bylo v srpnu 2018, podruhé letos v dubnu! Na čtyřproudovce u Nového Jičína překročil rychlost o 20 km/h, za což půjde před přestupkovou komisi.

„Říkali mi: Jé, pane Kajínku, všude v televizi hlásí, že budeme měřit, a vy se necháte chytit,“ popsal pro Aha! svůj přestupek Kajínek, který jel na devadesátce sto deset. „Každý jezdí rychle. Jen když chytnou Kajínka, tak je z toho událost,“ směje se. 

Může ale být v klidu, kvůli přestupkům se za mříže nevrátí. V rozhodnutí o prezidentské milosti je totiž jasně uvedeno, že po dobu sedmileté podmínky se Kajínek nesmí dopustit trestného činu. A to se nestalo! Aspoň zatím!

Témata: Jiří Kajínek