ŠOK: Karel Gott a Domácí násilí? Bila ho Ivana?

Ivana Gottová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. června 2019 10:49 | Aktualizováno: 4. června 2019 23:18

Dlouhá léta byli Karel Gott a Milan Drobný velmi dobří přátelé, než je rozkmotřil Mistrův řidič Olda Havránek. Gottovu manželku Ivanu totiž vinil nejen ze svého vyhazovu. A nebylo to náhodou celé úplně jinak?

Jak už jsme před časem informovali, zpěváci a někdejší spolužáci Karel Gott a Milan Drobný se usmířili poté, co je rozkmotřil Gottův dlouholetý řidič Olda Havránek. V knize, která vyšla u příležitosti Mistrových 80. narozenin, Drobný popsal, jak k nedorozumění došlo. Stálo za tím dokonce nařčení z domácího násilí.

Tehdy za ním prý Havránek přijel s tím, že je sám nemocný a vypadá to s ním špatně. „A přísahal mi, že Ivana Karla mlátí a že jsem jedinej, kdo s tím může něco udělat. Tak jsem podle toho reagoval a strhla se tahle mela,“ cituje Blesk z knihy.

Podle Drobného totiž řidič nemohl Gottově ženě zapomenout, že ho vyhodila – šlo tedy o mstu. „Stalo se totiž to, že Karel s Ivanou slyšeli, jak Olda říká hospodyni, že ‚jestli si Karel myslí, že ty jejich fracky bude vozit na hodiny, tak ne‘. Tak Karel vylítl a řekl mu, že teda nebude vozit nikoho. A tím to skončilo,“ popsal zpěvák.

Rodina zesnulého řidiče však popírá, že by odmítal vozit Gottovy dcery. „Otec měl zdravotní problémy, a proto postupně přestával pro pana Gotta jezdit. Jeho žena to dramatizovala tím, že co když při cestě s Karlem srazí paní s kočárek – jak to pak národ vezme!“ řekla Aha! jeho dcera. Podle Drobného opravdu dvakrát bourali.

Důvod Havránkova konce měl být úplně jiný. „Pan Gott mu po nemoci, kterou otec prodělal, řekl, že spolu můžou jezdit kratší vzdálenosti, že na dálky to už nebude. A táta byl za to rád,“ vzpomíná řidičova dcera. Nakonec ale Gottovi najali nového řidiče na všechno a Havránek definitivně skončil.

Témata: Karel Gott Milan Drobný Ivana Gottová