Nedělá Zagorku? Hana Zagorová prozradila, co všechno měla lidem za zlé!

Hana Zagorová 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. června 2019 21:53

Legendární zpěvačka Hana Zagorová na sebe v nejnovějším rozhovoru prozradila spoustu věcí. Dokonce přiznala, co měla lidem svého času za zlé. Slovní spojení „nedělej Zagorku“ to překvapivě není.

Zpěvačka Hana Zagorová oslaví letos v září 73. narozeniny, soudě podle textu její nové písně „Já nemám strach“ se však už stárnutí nebojí, což u ní nebývalo zvykem. „Myslím si, že věk jsem řešila víc v šedesáti než v sedmdesáti letech,“ připustila v rozhovoru pro Aktuálně.cz. „Dnes jsem ráda, že žiju a že jsem na světě.“

Rádi jsou také její fanoušci, kterých má stále spoustu. Možná i díky tomu, že je na scéně tak dlouho. Třeba za komunismu ani nikdy neuvažovala o emigraci. „Já velice silně cítím své kořeny a asi bych bez nich nedokázala žít,“ přiznala.

„Já jsem tu prostě chtěla být,“ nechala se slyšet Zagorová, která pro emigranty neměla pochopení. „Musím přiznat, že jsem měla i kratičké období, kdy jsem to lidem zazlívala. Zazlívala jsem jim, že opustili loď a že nás tu nechali v tom marastu,“ zavzpomínala pro zmíněný server.

Zpěvačka má dnes nejen své jméno navždy zapsané v tuzemské hudební historii, ale dostala se i do slovníku. Dodnes prý přitom neví, co slovní spojení „nedělej Zagorku“ vlastně znamená.

„Někdo říká, že je to jako ‚nedělej drahoty‛, což já nedělám. Osobně ten výraz chápu spíš ve smyslu ‚nestyď se, neostýchej se‛. Ale líbí se mi to, je to mnohem lepší než ‚Hanička Písnička‛. Je to příklad úžasné lidové tvořivosti,“ řekla na závěr rozhovoru.

Témata: Hana Zagorová