Stašová se pustila do boje: Hlásá manželství pro všechny!

Simona Stašová

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. června 2019 19:37

Herečka Simona Stašová se postavila za právo homosexuálů na manželství. Společně s kolegy sepsala petici, kterou už odeslali politikům. Bude v boji s nimi úspěšná?

Herečka Simona Stašová nechápe, proč se dělá rozdíl mezi manželstvím a registrovaným partnerstvím. Proto poslala s řadou dalších kolegů z branže výzvu do Poslanecké sněmovny, která by měla uzavření sňatku umožnit i homosexuálům.

K nim se hlásí i spoluautor petice, herec a divadelní principál Milan Hein, který sám zažil uzavírání registrovaného partnerství. Dcera jeho partnera se prý tehdy zeptala, proč je ta paní registrovala jako auto. Hein prý nevěděl, co má odpovědět. Jeho kolegové z divadla Ungelt chtějí petici podepsat.

„Myslím, že bychom tu mohli hrát, i kdybychom to nepodepsali,“ reagovala Stašová nejprve s humorem jménem celého souboru. Pak ale zvážněla a prozradila, co si o petici za uzákonění manželství pro homosexuály myslí.

„V každém případě si myslím, že by se lidé nemuseli rozlišovat podle toho, jakou mají orientaci nebo barvu pleti, ale podle toho, co mají v hlavě! Jestli má někdo chuť být s někým a sdílet s ním manželství, kdo má právo říct mu, že ne?“ cituje jí Blesk.

Podle zmíněného deníku figurovala Stašová i ve vtipné scénce během tiskové konference. Herec Jaromír Nosek, který si homosexuála zahrál v komedii Účastníci zájezdu, si totiž neměl kam sednout. Stašová ho tedy vyzvala, aby se jí posadil na klín. A světe div se, Nosek to udělal.

Témata: Simona Stašová