Tohle Karel Gott bytostně nesnáší! Jeho přátelé promluvili a je to síla!

Karel Gott 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. června 2019 10:08 | Aktualizováno: 1. června 2019 12:35

Jak se blíží léto, přibližuje se i den, kdy legendární zpěvák Karel Gott oslaví 80. narozeniny. Při té příležitosti připravuje nejen dokument s filmařkou Olgou Špátovou, ale i knihu, ve které ho jeho blízcí přátelé pěkně drbou.

Řadu lidí včera z nepochopitelných důvodů vyděsila fotografie Karla Gotta na zadním sedadle automobilu, v němž mířil na filmový festival do Zlína. Tam si převzal další cenu za celoživotní dílo, za kterou na sociální síti nezapomněl poděkovat. Možná ještě víc ho však těší, když ho dokážou ocenit jeho dlouholetí přátelé.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Děkuji za další krásnou cenu do sbírky. ? #zlinfilmfestival #zlatystrevicek @dolcegabbanacz #parizska28 #dolcegabbanacz #tehotnamluvci

Příspěvek sdílený Karel Gott (@officialkarelgott), Kvě 31, 2019 v 1:25 PDT

V připravované knize, která má vyjít u příležitosti Mistrových 80. narozenin, se o něm uctivě vyjádří hned 17 jeho přátel a kolegů, kteří promluví např. o Gottových vztazích, jeho smyslu pro humor, nepraktičnosti nebo hudebních začátcích.

Minimálně ve dvou případech však přijde řeč i na opravdu bolavá místa. Kupříkladu Felix Slováček promluví o tom, jak skončila Gottova doprovodná kapela. „Celé to bylo v rovině, že jsme nevěděli, co se děje, najednou jsme nedostali ferman a byla tam jiná kapela,“ cituje Blesk z připravované knihy.

Slavný saxofonista ani po letech nedokáže říct, čím přesně to bylo, ale má svou domněnku. „Asi Karlovou povahou. Nechtěl podstupovat cokoliv, co by mohlo být nepříjemné, chtěl se vyhnout konfliktu… Karel tyhle věci nemá rád,“ myslí si Slováček.

Podle Jitky Zelenkové na sobě Karel nikdy nenechal znát slabost. „Poté, co jsem k němu nastoupila a měli jsme u něj poradu, co kdo bude zpívat v pořadu Karel Gott ve Slaném, za námi přišel hudební aranžér Jarda Dřevikovský a řekl: ‚Volové, Jirka Štaidl se zabil.‛ Pro Karla to byla obrovská rána,“ vzpomíná v knize dle Blesku Zelenková.

Témata: Karel Gott Felix Slováček Jitka Zelenková