Freddie Mercury vypadal jako... Tohle má být nejhorší klip Queen!

skupina Queen 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. května 2019 16:18 | Aktualizováno: 31. května 2019 22:28

Členové Queen Roger Taylor a Brian May mluví v novém rozsáhlém rozhovoru o spoustě věcí, nepříčí se jim mluvit ani o tom, co se úplně nepovedlo. Dokonce prozradili, který z desítek videoklipů považují za nejhorší.

It‘s a Hard Life je jednou z nejpovedenějších pianových balad, které Freddie Mercury napsal pro Queen. Zato klip, který režíroval Tim Pope, je vnímán dost kontroverzně. Nešetří ho ani žijící členové kapely, kteří v nejnovějším rozhovoru připomněli, co jim vlastně na videu tak vadí.

Bubeník Roger Taylor si z Mercuryho módních výstřelků dělal srandu běžně. „Jak bych se mohl nesmát chlapovi v triku s hlubokým výstřihem a baletních piškotech? To ani nemluvíme o jeho flitrovaných šortkách,“ vtipkuje pro časopis Mojo. Při natáčení zmíněného klipu však byl ještě více zaskočený.

„Jediná věc, která mi byla úplně jedno, bylo video k It‘s a Hard Life. Není to naše nejlepší video a Freddie tam vypadal jako obří kreveta,“ konstatuje Taylor. Použité kostýmy byly ostatně nepříjemné všem členům kapely, jelikož byly nepohodlné a bylo v nich velké horko. Nejčastějším terčem posměšků však byl ten Mercuryho.

Bubeník Queen se už dříve nechal slyšet, že jde o „nejhloupější video, jaké kdy vzniklo“. Když Taylorovi a Mayovi klip ukázali při natáčení komentáře ke kolekci Greatest Video Hits 2, oba dva se začali hlasitě smát. Taylor však říká, že samotnou píseň má moc rád.

Takovou zajímavostí je, že součástí komparsu během natáčení klipu byla rakouská herečka Barbara Valentin, která se během 80. let minulého století s Mercurym tolik přátelila, že dodnes kolují zvěsti o tom, že byli i sexuálními partnery.

Témata: skupina Queen Freddie Mercury