Trápení nekončí! Viktor Preiss se bojí o syna z řady důvodů!

Martin Preiss 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. května 2019 13:36

Boj herce Martina Preisse s démony v podobě psychických potíží pokračuje a strach o něj mají všichni jeho nejbližší včetně táty Viktora i manželky Martiny, kterou navzdory mnohým obavám neopouští optimismus.

Není to tak dávno, co vyšlo najevo, že se herec Viktor Preiss vrátí na filmové plátno, přesto zrovna nemůže skákat štěstím do stropu. S manželkou Janou a snachou Martinou jim totiž nadále dělá starosti jeho syn Martin, kterého už řadu let trápí psychické problémy, které chtěl dokonce svého času řešit sebevraždou.

Zatímco rodiče Martina si starosti nechávají pro sebe, jeho manželka o nich otevřeně mluví. „Jeho rodiče samozřejmě touží po tom, abychom byli šťastní, abychom byli spokojení,“ cituje její slova týdeník Sedmička. Kupříkladu Viktor pomáhá tím, že syna osobně vozí do léčebny. Zároveň by si však nepřál, aby padla celá tíha na něj a manželku Janu.

Potvrzují to následující slova Martiny Preissové. „V druhé fázi touží po tom, abych ho neopustila a abych ten boj s manželem dobojovala.“ To přitom není vůbec jednoduché, což Martina pro zmíněný týdeník celkem jasně popsala.

„Když se ten problém detekuje, že jde o nějaké úzkostné stavy, které když se podpoří alkoholem, přibude k tomu vlastně ještě alkoholismus - a teď jak z toho bludného kruhu ven? Do toho všeho jsou děti, které potřebují jak maminku, tak tatínka. A potřebují je pokud možno ve formě, v nějaké kondici,“ líčí známá herečka.

Problém manžela označuje za takovou „Pandořinu skřínku“, ale snaží se na vše hledět optimisticky. „Já si myslím, že vesmír nakládá těm, o kterých ví, že to vydrží. Asi by to nedal na člověka, kterého by to sesypalo,“ konstatuje Martina Preissová.

Témata: Martin Preiss Viktor Preiss