Kajínek promluvil o Řepkovi za mřížemi: Slabošství a šikana!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. května 2019 9:26

Když se řekne nejslavnější vězeň, většinu Čechů napadne jako první omilostněný Jiří Kajínek. Jeho dřívější roli teď převzal fotbalista Tomáš Řepka, o kterém Kajínek promluvil. A padla dokonce i slova „slabošství“ a „šikana“.

Od pondělí je nejslavnějším vězněm v zemi fotbalista Tomáš Řepka, který měl podle Expresu dostat po nástupu za mříže status MON (možný objekt napadení). Zástupci Vězeňské služby to sice popřeli, přesto byl o vyjádření k tématu požádán někdejší neslavnější trestanec v Česku, kterým dlouhá léta byl Jiří Kajínek.

Omilostněný vrah říká, že normální vězni o tento status nestojí. „Je to důkaz slabošství. Je to důkaz toho, že někdo potřebuje, aby ho bachaři hlídali, aby mu pomáhali. Normální vězni nepotřebují být MON,“ řekl Blesku. Řepka podle něj takovou ochranu rozhodně nepotřebuje. „Je dostatečně silný, aby se ubránil proti nějakým kreaturám tam. Nepotřebuje bachaře, aby ho bránil.“

Podle Kajínka je však možné, že z fotbalisty věznice, která je dle jeho slov státem ve státě, možný objekt napadení udělá. „On může říct, že o to nestojí, ale oni na tom můžou trvat. Variant je spousta,“ vysvětlil muž, kterého na svobodu dostala milost prezidenta republiky.

Řepkovi prý nehrozí, že by se stal z jakéhokoliv důvodu terčem šikany. „O pana Řepku bych se ve vězení nebál. On není padesátikilový kluk, který by byl vyděšený z nějakých feťáckých kreatur tam,“ má jasno Kajínek.

Bývalý fotbalový reprezentant si navíc za mřížemi může najít kamarády, kteří by šikanu nedopustili. „To se samozřejmě může stát, že se tam objeví sparťani, kteří řeknou: Nesahejte na Tomáše! Ale na něj nikdo sahat nebude, vám říkám,“ uzavřel toto téma Kajínek.

Témata: Jiří Kajínek Tomáš Řepka