Řepka a Kristelová? Psychiatři vyřkli diagnózu!

Tomáš Řepka a Kateřina Kristelová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. května 2019 16:56 | Aktualizováno: 29. května 2019 11:47

Zvlášť odsouzený fotbalista Tomáš Řepka má teď dost času na to, aby se zamyslel nad slovy psychiatrů, kteří tvrdí, že on i jeho partnerka Kateřina Kristelová trpí poruchou osobnosti. Jak zní přesná diagnóza?

Dva odborníci z oboru psychiatrie pro Blesk zanalyzovali poslední vyjádření Tomáše Řepky a jeho partnerky Kateřiny Kristelové před jeho pondělním nástupem do vězení. Bývalý reprezentant zaujal slovy, že „v týhle republice nebude moc slavných, kteří nebyli ve vězení“, moderátorka ho hájila, že „není pedofil“, a naznačovala, jak to na jejího partnera „někdo ušil“.

Nejmenovaná psychiatrička citovanému deníku sdělila, že by oba rozhovory mohla pouštět studentům v rámci výuky psychopatologie. Vzápětí se pustila do rozboru jejich chování. „On je úplně bez náhledu, tam není ani kousek reflexe, pocit viny, typicky asociální rysy až disociální porucha osobnosti,“ řekla Blesku o Řepkovi.

„Je krasně vidět, jak společně sdílejí ‚svůj svět‘, hezky se vzájemně indukují v rozvoji psychopatologie,“ pokračovala psychiatrička, podle které se Řepka s Kristelovou považují za „čestnou dvojici, které všichni ubližují, závidí a chtějí je zničit“.

Oba životní partnery nešetřil ani známý psychiatr slavných Jan Cimický. „Je to evidentně porucha osobnosti, zda jde o poruchu s bludy, by zjistilo jen odborné vyšetření,“ sdělil Blesku. Podle něj je u podobně splachovacích osob velice složité léčit strukturu osobnosti, u Řepky je navíc překážkou i pobyt za mřížemi.

„Nedělám si velké iluze, že vězení napravuje, člověk musí sám uznat, že se nechová správně a měl by začít spolupracovat s odborníkem,“ konstatuje psychiatr. „Víte, tihle lidé s poruchou struktury osobnosti mají potlačenou sociální složku a reagují nepřirozeným způsobem, který ostatní vnímají jako nestandardní, ale jim přijde jako normální,“ dodal na závěr.

Témata: Tomáš Řepka Kateřina Kristelová