Hvězda Ordinace Stryková: Dostala vyhazov, protože řekla pravdu!

Jana Stryková (autor: David Sedlecký)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. května 2019 21:37

Říkat pravdu se občas nevyplácí, své o tom ví herečka Jana Stryková. Když se ještě nevěnovala umělecké profesi, dostala nekompromisní vyhazov. O jakou práci se jednalo?

Herečka Jana Stryková, kterou tuzemští televizní diváci znají kupříkladu ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, se před uměleckou kariérou věnovala i jiným povoláním. V osmnácti letech odešla z domova a začala si už jako školačka přivydělávat.

Během studia na gymnáziu hlídala děti, v čemž pokračovala i během pobytu v Americe, kde se starala o děti místních obyvatel. V zámoří byla Stryková šťastná, práce ji moc bavila. Po návratu do Česka však musela vzít zavděk jinou profesí.

"Dělala jsem hostesku. Jezdila jsem s alkoholem cigaretami po různých diskotékách. A byla to jediná práce, ze které jsem byla vyhozena…" cituje slova populární herečky deník Aha!. Jak k tomu došlo?

"Já diskotéky nesnáším. Mně je tam opravdu fyzicky zle… A když jsme přijeli do nějakého města na diskotéku a měli ve dvanáct padla, okamžitě jsem zmizela," popsala Stryková. Osudnou se jí stala její upřímnost.

"Po jedné takové štaci se mě vedoucí zeptala, proč dělám tu práci a jestli mě to baví. A já popravdě řekla, že mě to nebaví vůbec a že to dělám pro peníze. Tak mi sdělila, že mě už nepotřebuje," vzpomínala herečka.

Témata: Jana Stryková