Tomáš Řepka je za mřížemi! Vítej v pekle, zdechneš tady, řvali na něj spoluvězni!

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz, ČTK

27. května 2019 14:18 | Aktualizováno: 27. května 2019 15:24

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka dnes krátce před druhou hodinou odpoledne nastoupil do výkonu trestu. V ruzyňské věznici si má za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové odsedět dva a půl roku.

Řepka přijel před brány věznice uvnitř černého mercedesu, z něhož podle svědectví z místa nejprve vystoupil jiný muž, který zazvonil na dveře. Teprve po jejich otevření vyšel z auta někdejší fotbalový reprezentant a během pár sekund zmizel v útrobách věznice.

Na otázky médií odmítal odpovídat, od spoluvězňů se však dočkal "milého" přivítání. „Řepko, vítej v pekle! Řepko, tady zdechneš! Řepko, budeš kouřit ču..ky!" řvali na něj podle Blesku. Snad se mezi nimi najde alespoň jeden fotbalový fanoušek, který jej vezme pod ochranná křídla.

Ještě dnes ráno se objevily informace, že měl Řepka do vězení nastoupit už o víkendu. Od soudů mu totiž přišly hned dvě obsílky, podle jedné z nich byla nejzazším termínem nástupu do vězení sobota. Nakonec však vyšlo najevo, že oba soudy sjednotily postup na pondělní datum. Žádný další trest mu tedy nehrozí.

Pravomocný verdikt pražského městského soudu si někdejší obránce Sparty či West Hamu vyslechl letos v dubnu. Odvolací senát mu uložil dvouleté vězení za zpronevěru luxusního vozu a internetové útoky na svou druhou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech. V květnu přibyl Řepkovi další půlrok za mřížemi za to, že opakovaně sedl opilý za volant a ve zkušební době podmíněného odsouzení se dopustil dalších trestných činů.

Bývalý obránce čelil také dvěma obžalobám kvůli neplacení výživného na děti. V Brně se zpovídal kvůli alimentům na syna z druhého manželství. Soud ho před dvěma týdny nepravomocně osvobodil. Řepka částku dodatečně uhradil, byť nižší, než jaká byla v návrhu. V Praze se obžaloba týkala výživného na syna z prvního svazku, soud ale trestní stíhání přednedávnem zastavil.

Témata: Tomáš Řepka