Tomáš Řepka má obří problém! Nedostavil se do vězení!

Drsňák Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. května 2019 10:05

Fotbalista Tomáš Řepka říkal, že se nástupu do vězení vyhýbat nebude, už teď je však jasné, že se do ruzyňské věznice nedostaví včas. Hrozí mu tak další trest, jaký přesně, rozhodne soud.

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka si zadělal na další problém. Zatímco poskytoval poslední rozhovory před plánovaným pondělním nástupem do výkonu trestu, už se měl dávno hlásit u vstupní brány ruzyňské věznice, kde si má odpykat dva a půl roku odnětí svobody za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové.

Vyplývá to ze zjištění serveru iDnes.cz. Mluvčí Okresního soudu Praha-západ Jana Číhalová totiž zmíněnému webu sdělila, že někdejší reprezentant měl nastoupit do věznice nejpozději v sobotu 25. května. To ovšem neučinil, tou dobou byl údajně s přítelkyní Kateřinou Kristelovou v Českých Budějovicích. O den později pak poskytl rozhovor televizi Prima a trénoval s fotbalisty.

Původně se přitom předpokládalo, že má nastoupit až dnes. Chaos vznikl tím, že Řepka dostal výzvu k nástupu do vězení hned ze dvou pražských soudů. Obě obsílky převzal 20. května, zatímco jeden dokument mluvil o lhůtě sedmi dní, která vyprší dnes, další zmiňoval jen pětidenní lhůtu. Tu Řepka evidentně nedodržel.

Zákony hovoří jasně, Řepka se tím mohl dopustit přečinu maření úředního rozhodnutí a hrozí mu další trest. V lepším případě jen peněžitý, v tom horším by si mohl prodloužit pobyt za mřížemi až o dva roky.

Bohužel pro bývalého fotbalového reprezentanta zástupci ruzyňské věznice potvrdili, že mohou odsouzeného člověka přijmout i o víkendu. Soud tedy bude muset rozhodnout, jestli zpoždění nástupu do výkonu trestu bude považovat za porušení zákona a Řepku dodatečně potrestá.

Témata: Tomáš Řepka