Bubílková otevřeně: Výhrůžky, úplatky a boj s rakovinou!

Zuzana Bubílková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. května 2019 19:08

Zuzana Bubílková je přední ikonou české satiry. Do paměti se divákům vryla především v pořadech, které připravovala společně s Miloslavem Šimkem. Ale ač na obrazovkách vždy sršela vtipem, v soukromí sváděla těžký boj s rakovinou.

Bubílková na Šimka vzpomínám ráda, od jeho smrti přitom uplynulo už patnáct let. "My jsme si sedli, protože měl opačné vidění úvahy než já, takže to dokázal doplnit. Bylo to spojení dvou originálních autorů. Od té doby se nenašel nikdo, kdo by to takto uměl. I kdyby se našel, tak hrozilo, že by ho porovnávali se Šimkem. Je to už ale dlouho, politická satira dnes už neletí," přiznala pro extra.cz moderátorka.

Svěřila se, že kvůli pořadům měli několikrát problémy. "Měli jsme výhrůžné telefonáty. Byly pokusy o naše rozdělení, kdy mi třeba politici nabízeli práci na velvyslanectví na Slovensku a podobně," uvedla s tím, že jim i byly nabízeny úplatky.

Před několika lety také sváděla těžký boj s rakovinou štítné žlázy. Naštěstí pro ni ji lékaři zachytili včas. "Mně už rok bylo tak špatně, tak neurčitě. Měla jsem podivné příznaky, kdy mi třeba vysychaly oči. Nepřála bych to nikomu… Ty oči mi vlastně zachránily život, protože diagnostikovat tuto nemoc je většinou složité, přijde to, až to s vámi sekne…" vzpomíná.

Prošla řadou vyšetření, ale až to poslední nemoc odhalilo. "Nebyly to příjemné pocity. Nevěděla jsem, co se o mně bude psát, jak to přijme okolí, což pro mě bylo třeba horší než samotné sdělení diagnózy. Spadlo to ze mě, až když jsem šla na operaci," dodala. Od té doby chodí na kontroly, zdravotně je ale v pořádku.

Témata: Zuzana Bubílková