Topmodelka Kurková terčem posměchu! Ztrapnila se, nebo to byl záměr?

Karolína Kurková 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. května 2019 12:13 | Aktualizováno: 24. května 2019 22:20

Snad každý Čech musel vidět reklamu na módní obchod s Karolínou Kurkovou v hlavní roli. Cílem podobných kampaní bývá upoutání pozornosti, což se tvůrcům dozajista podařilo. Ovšem jinak, než si asi původně představovali.

Internetový obchod s módou About You působí v Česku jen několik měsíců, proto rozjel před nedávnem dosud největší reklamní kampaň. Asi každý narazil na šot, v němž má hlavní roli česká topmodelka Karolína Kurková, tím pádem na něj každý má nějaký názor. Převažuje ale údiv nad jejím výkonem.

Děčínská rodačka se prochází po různých mestech Prahy, což asi nikoho nepobuřuje, na rozdíl od její podivné výslovnosti. Karolína totiž v reklamě, která cílí na tuzemské publikum a je tedy natočena v našem mateřském jazyce, udivuje svým šišláním.

Už loni jí na to tváří v tvář upozornil moderátor Jan Kraus, který si ji tenkrát pozval do své televizní talk show. „Já jsem první ‚hást‛ (host – pozn. red.)!“ napodoboval ji. Kurková si z toho velkou hlavu nedělala a sama se začala parodovat, za což ji musíme ocenit.

Na její výslovnosti se nejvýrazněji podepsal fakt, že dlouhá léta žije s manželem Archiem Drurym v zahraničí. Běžně sice mívají lidé problém osvojit si přízvuk cizího jazyka, u Kurkové je to naopak. Navíc rozhodně není první osobou, která na sebe tímto způsobem upozornila. Svého času si Češi utahovali např. z tenisty Ivana Lendla.

Ač může být Kurková terčem posměchu některých lidí, agenturu, která reklamu natočila, to mrzet nemusí. Krátký šot totiž rozhodně upoutá pozornost a nemohli bychom se divit, kdyby sázka na šišlání byla od počátku záměrem tvůrců.

Témata: Karolína Kurková