Madonna sklízí posměch! Ztrapnila se před celým světem!

Madonna na Eurovizi

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. května 2019 21:51 | Aktualizováno: 21. května 2019 23:45

V sobotu večer se v Izraelském Tel Avivu konalo finále hudební soutěže Eurovision Song Contest. Jednu z nejsledovanějších hudebních událostí si opět nenechalo ujít přes 200 milionů diváků. Finále se zúčastnilo 26 zemí, které se do samotného konce praly o první místo. Nakonec po napínavém konečném sčítání bodů soutěž vyhrálo favorizované Nizozemsko. Zpěvák Duncan Laurence s písní Arcade získal 492 bodů což bylo o 335 bodů více než měli Lake Malawi z České republiky, kteří skončili na jedenáctém místě. Paradoxně se ale o nejhorší vystoupení postarala vystupující hvězda Madonna.

Celý večer vystupovali všichni zástupci zemí, které se probojovaly do finále. V mezičase, kdy se sčítaly hlasy, se na pódiu dokonce ukázali výherci z předešlých ročníku, kteří navzájem zpívali písně ostatních výherců.

Vystoupili tak umělci jako Måns Zelmerlöw, Conchita nebo legendární vítězka z Ukrajiny Verka Serduchka. Další vystoupení patřilo i loňské vítězce zpěvačce Nettě, která představila svou novou píseň Nana Banana.

Všechna vystoupení sklidila veliké ovace, ale to nejočekávanější vystoupení slavné popové královny Madonny, na které celý večer netrpělivě čekali všichni fanoušci jak soutěže, tak zpěvačky samotné, se setkalo s velkou kritikou.

Už před soutěží se objevily výzvy, aby zpěvačka vystoupení bojkotovala a nevystupovala. Požadovalo to hnutí BDS, které zejména odmítá izraelskou okupaci Palestiny. K bojkotu vystoupení vyzvala také řada palestinských skupin, které poukazují na násilí konaném Izraelci na Palestincích.

„Nikdy nepřestanu vystupovat kvůli tomu, aby to vyhovělo něčí politické agendě, a nikdy nepřestanu bránit lidská práva, ať je to kdekoli na světě,“ reagovala slavná zpěvačka.

Objevila se ale i kritika samotného vystoupení. Královna popu zazpívala kultovní píseň Like A Prayer a potom také představila svoji novou píseň Future.

Na to, že s ní do Izraele přicestovalo 160 členů jejího týmu, vystoupení nebylo tak velkolepé, jak se očekávalo. Zaprvé neslo politický kontext a za druhé samotný zpěv nebyl tak precizní, jak se u takové události očekávalo.

Témata: Madonna Eurovize