Nejslavnější kočka světa Grumpy Cat zemřela! Je jí plný internet!

Grumpy Cat 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. května 2019 15:36

Od narození až do úterní smrti byla jedním z nejslavnějších domácích mazlíčků na internetu. Grumpy Cat neboli Mrzutá kočka v tomto týdnu naposledy vydechla. Tragická zpráva zasáhla desítky milionů lidí, kteří na její fotku za sedm let narazili.

Nejpopulárnější kočka internetu, které se přezdívalo Grumpy Cat neboli Mrzutá kočka, je po smrti. Dnes to oznámila její majitelka Tabatha Bundesenová, její mazel navzdory profesionální veterinární péči podlehl nedávné infekci močových cest. Grumpy Cat naposledy vydechla v úterý ve věku 7 let.

„Kromě toho, že byla naším dítkem a oblíbeným členem rodiny, Grumpy Cat pomohla rozesmát miliony lidí po celém světě,“ napsala Bundesenová, která doufá, že díky fanouškům bude odkaz její kočky žít i nadále.

Kočičí trpaslík se stal internetovou celebritou v září 2012, kdy Tabathin bratr Bryan zveřejnil fotografii rozmrzelé kočky na síti Reddit. Snímek se záhy dočkal velké popularity a řady upravených variací, které vzbudily otázku, zdali je původní fotografie pravá. Rodina proto zveřejnila několik videí na YouTube, aby utvrdila lidi, že se Grumpy Cat opravdu takto tváří.

Popularita kočky rostla, až se z ní stal doslova kulturní fenomén a inspirace pro vznik tenisek, komiksů, ba dokonce i kávového nápoje Grumppucino. Mrzutá kočka se stala oficiálním „kočičím mluvčím“ společnosti Friskies a objevila se v řadě amerických televizních show.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Grumpy Cat (@realgrumpycat), Kvě 17, 2019 v 2:01 PDT

V době smrti sledovalo Grumpy Cat 1,5 milionu lidí na Twitteru, téměř 2,5 milionu na Instagramu a neuvěřitelných 8,5 milionu uživatelů Facebooku. To dostatečně vypovídá o tom, jakou pověst na internetu měla.

Témata: Grumpy Cat