Odhaleno: Proč se zabil brankář Svoboda?

Adam Svoboda

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. května 2019 12:16

Sportovní kruhy včera zasáhla další tragická zpráva. V pouhých 41 letech spáchal sebevraždu úspěšný hokejový reprezentant Adam Svoboda. Řada indicií nasvědčuje tomu, že známého pohodáře rozhodilo dění posledních měsíců, kdy těžce nesl důsledky dopravní nehody pod vlivem alkoholu.

Včera spáchal sebevraždu brankář hokejových mistrů světa z roku 2005 a dvojnásobný vítěz extraligy Adam Svoboda (†41). Šokující zpráva zasáhla především sportovní obec, která se už poněkolikáté během pouhých pár let ptá, co může úspěšné sportovce vést k takovému kroku.

U Svobody se jeden možný scénář nabízí. V lednu totiž boural pod vlivem alkoholu, policisté mu naměřili 1,8 promile. Nic vážného se naštěstí nikomu nestalo, někdejší profesionální hokejista si však nesl následky v práci. Zaměstnán byl v extraligovém Dynamu Pardubice, kde sám dlouhá léta strážil branku.

Podle informací serveru iDnes.cz to těžce nesl, cítil se zneuctěn a nevěděl, co dál. „No to jo, ale to přece neznamená, že si člověk šáhne na život a nechá za sebou parádního kluka a manželku…,“ řekl iDnes.cz jeho dlouholetý kamarád a bývalý spoluhráč Jaroslav Bednář.

Ten mluví o smutném konci kluka, který žil parádní život a měl spoustu možností, bohužel podle něj nikdo netuší, co se Svobodovi honilo hlavou. „Dál to nechci rozebírat, protože mi to nepřísluší,“ dodal Bednář.

V podobném duchu se vyjadřuje i spousta dalších spoluhráčů či trenérů Svobody, které tragická zpráva opravdu zaskočila. Opravdový důvod se nejspíš nikdy nedozvíme a vše zůstane v rovině domněnek a spekulací. Zdá se však, že i pohodář, za kterého hokejového brankáře všichni měli, měl své problémy.

Témata: Adam Svoboda hokej