Šlechtična má prý syna s knížetem Schwarzenbergem! Napsala o tom knihu!

Zita Pallavicini

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 10:54

Tuhle knihu si Karel Schwarzenberg nepřečte. Deník šílené markraběnky napsala šlechtična Zita Pallavicini, která v něm prozrazuje detaily svého vztahu s knížetem, kterého označuje za otce svého syna. Co už je o jejich románku známo?

Markraběnku Zitu Pallavicini zná v Česku málokdo. Ke šťastlivcům patří politik Karel Schwarzenberg, kterého aristokratka považuje za svou jedinou opravdovou lásku, která přerostla až do té roviny, kdy Pallavicini tvrdí, že Karel je otcem jejího syna Eduarda, což kníže odmítá.

Láska to byla taková, že Zita dokonce přemýšlela o sebevraždě, než by byla bez Schwarzenberga. Nakonec však s knížetem podle svých slov otěhotněla. „Myslím, že na popud své ženy tehdy nechal udělat testy otcovství, ale já jsem se jejich výsledek vlastně nikdy nedozvěděla. Tyhle věci mezi námi stále čekají na rozhřešení, musíme to dát nějak do pořádku, ne kvůli mně nebo Karlovi, ale jde hlavně o právo toho dítěte,“ řekla časopisu Téma.

Přesto jim to nebránilo v tom, aby po jisté pauze opět navázali kontakt. To však může změnit fakt, že v Česku vychází kniha Deník šílené markraběnky, v níž Pallavicini popisuje i svůj vztah se Schwarzenbergem. Už dříve se nechala slyšet, že kníže z toho není nadšený, první vydání v Maďarsku ho však moc nerozrušilo. U nás už to může být jiné.

Markraběnka o Schwarzenbergově otcovství nepochybuje, důkazem má být podoba jejího syna s knížetem. „Musím říct, že jak Eduard dospívá, podobá se mu víc a víc i povahou. A vidím i na lidech, kteří mě dřív odsuzovali, jak jsou v rozpacích, když Eduarda vidí,“ vysvětlila pro Téma.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

....great company with Kari Schwarzenberg and Terezie #familymatters #friendship #work #ideasareborn #visegradinégyek #surprise #nemallunkcsehul #V4 #csodanap

Příspěvek sdílený Zita Pallavicini (@zitapallavicini), Zář 20, 2018 v 4:46 PDT

S knížetem to byla láska na první pohled. „V televizi jsem ho spatřila, jak stál na balkonku vedle Havla. Bylo mi nějakých osmnáct devatenáct a on pro mě měl obrovské charisma, to mě zaujalo. A ty oči! Na první dojem byl velice sympatický. V té době jsem trpěla anorexií, a to člověk není zamilovaný. Zamilovala jsem se, až když jsem se vyléčila,“ řekla webu prozeny.cz.

Ač cestuje prakticky po celém světě, Deník šílené markraběnky začíná v Praze, kde žila jako malá, dokonce podle svých slov trénovala s olympijskou vítězkou Věrou Čáslavskou. Z anorexie jí prý vyléčil až návrat mezi své. „Vyléčila mě až láska a návrat do Evropy,“ vyjádřila se šlechtična pro časopis Téma.

Témata: Zita Pallavicini Karel Schwarzenberg