Pavel Novotný (ODS) jako starosta vítal občánky: Š*kání, p*del...

Starosta Pavel Novotný (ODS) vítá občánky: Š*kání, p*del... 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. dubna 2019 12:22 | Aktualizováno: 27. dubna 2019 16:08

Ani vstup do politiky nezměnil jeho kontroverzní obraz u části společnosti. Starosta Řeporyjí Pavel Novotný včera opět pobouřil řadu Čechů, důvodem bylo vítání občánků. Novotný jej totiž doprovodil pozoruhodným příspěvkem na Twitteru, který následoval vývoj plný nečekaných zvratů.

Bývalý bulvární novinář, dnes starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný včera opět pobouřil některé uživatele sociálních sítí, když na Twitteru sdílel fotografii z vítání občánků, které měl na starosti. Šokoval však především komentářem, kterým snímek z akce doplnil.

Vítám občánky.. Dnes dvoják. Hodně se tu šuká, to je dobře. Jsou to šťastné děti, že budou vyrůstat v Řeporyjích a ne v nějaké p*deli. pic.twitter.com/kfgKuehSuQ

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) 26. dubna 2019

„Vítám občánky… Dnes dvoják. Hodně se tu šuká, to je dobře. Jsou to šťastné děti, že budou vyrůstat v Řeporyjích a ne v nějaké p*deli,“ napsal na zmíněné sociální síti. To neuniklo pozornosti některých médií a server TN.cz málem donutil Novotného k opuštění internetu.

Ještě dnes před třetí hodinou ranní Novotný na Twitteru tvrdil, že rozhodnutí zrušit účet na této sociální síti nebylo vůbec těžké. „Je to lepší, než kvůli nějakému zmrdovi z TN.cz vysvětlovat půlce hospody, že jsem nemluvil sprostě na vítání občánků. Co se ODS týče, vždy byla ke mě velkorysá. Asi přišel čas tuto velkorysost té straně oplatit,“ vysvětloval v noci.

Aby rozptýlil pochyby, zveřejnil i text řeči, kterou hned dvakrát během včerejška pronesl během vítání občánků v Řeporyjích. Žádné vulgarity opravdu neobsahovala, možná i proto se Novotnému celá „kauza“ v noci rozležela v hlavě.

„Obnovuji Twitter. Takhle jsem se nechal zmrdy z TN.cz rozhodit naposledy,“ uvedl dnes ráno. „Jak dělám 12 hodin v kuse scény a vyhrožuji tak už se ten text toho článku dvakrát změnil,“ pochlubil se už předtím. Pavel Novotný však opět ukázal, že ani angažmá v politice mu nebrání ve vyvolávání kontroverzí.

Témata: Pavel Novotný