Zemřel Pomejeho dobrý kamarád!

Jiří Pomeje 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. dubna 2019 16:55 | Aktualizováno: 18. dubna 2019 21:53

Byt, v němž ještě loni v listopadu žil herec Jiří Pomeje, zeje prázdnotou. Jeho kamarád a spolubydlící Miloš Gašpar totiž nedávno zemřel v dalekém Thajsku, kde využíval služeb místního léčitele. Namísto vyléčení však zkolaboval a svůj boj o život prohrál.

Byt Petra Páska, v němž před svou smrtí žil jeho kamarád Jiří Pomeje (†54), úplně osiřel. Známého herce totiž na onen svět následoval i jeho spolubydlící Miloš Gašpar, který na tom rovněž nebyl zdravotně dobře. Nakonec ho potkal stejný osud jako Pomejeho, navíc až v exotickém Thajsku.

Pásek sdělil Blesku, že Gašpar prodělal před lety mrtvici a s jejími následky bojoval doteď. V asijské zemi se snažil rehabilitovat u místního léčitele. „Byl na jiném ostrově než já, takže jsme si jen telefonovali,“ řekl Pásek Blesku. Všechny informace má tedy z druhé ruky, přesto toho ví celkem dost.

Gašpar prý počítal s tím, že v Thajsku vše rozchodí. „Když mi volal naposledy, stěžoval si, že mu ten léčitel dává hrozné ‚koule‘ a že ho bolí srdce,“ líčí Pásek. Ukázalo se, že jde o náznak vážnějších problémů. „Pak to náhle přišlo, zkolaboval a prý na místě zemřel,“ popisuje jeho dobrý kamarád.

Pomeje s Gašparem sdíleli od loňského dubna byt, který jim jejich spasitel Pásek propůjčil. Údajně v něm však byly takové podmínky, že Andrea Pomeje do něj odmítala pouštět dceru Aničku. Herec byt opustil v listopadu, kdy byl hospitalizován v nemocnici. Na konci února pak zemřel.

O necelé dva měsíce později jej následoval Gašpar, jehož tělo se teď Pásek snaží repatriovat zpátky do České republiky. Co bude s bytem, který oba jeho kamarádi několik měsíců společně obývali, není jasné.

Témata: Jiří Pomeje