Drsné hádky kvůli Pomejemu: Dlužil mi peníze, choval se jako blbec. Nesnášeli jsme se, spustili jeho kolegové!

Pomeje, Jiří

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. února 2019 11:43

Říká se, že o mrtvých by se mělo mluvit jen v dobrém. Toho se ale rozhodně nedrží někteří bývalí kolegové herce a dabéra Jiřího Pomeje! Po jeho smrti se objevily značně rozporuplné reakce!

Poměrně bouřlivou debatu odstartoval herec, moderátor a dabér Radek Kuchař, který se proslavil díky filmu Perníková věž. „Nezapomeňte sem všichni nasrat fotky s Jirkou Pomeje aby bylo jako vidět, že jste byli nej kámoši a že Vám bude strašně chybět...“ rýpnul si do českých umělců dabér, který propůjčil hlas řadě oblíbených postav.

Jeho slova zaskočila třeba herečku Jitku Ježkovou. „Radku, vole...“ pustila se do něj. Samatotiž patří k těm,,které na spciálních sítích na Pomejeho vzpomínají v dobrém. „Jirko, byls hodnej kluk, měla jsem tě ráda a je mi líto, žes musel prožít takovou bolest,“ napsala Ježková na svém facebooku.

To si ale herec nenechal jen tak líbit. „Ty bys mě furt chtěla vychovávat! Mě už je ale přes 40, už sem dospělej, mám 3 děti a svůj názor na ty pitomce, který už se chystali sem nějakou tu fotku s komentářem vložit... to je trapný, ne?“ odvětil jí.

Ježková se ale dušovala, že ho vychovávat nechce. „chápu, jak to myslíš. Ale jestli na něj dnes lidi v dobrým vzpomenou....nejde přeci o ty pitomce, ale o něj... „ myslí si herečka. Kuchař se pak pokoušel svá slova mírnit. „Äle to je dobře, dyť já ho měl rád, byl to hodnej kluk. Akorát mě štve, že nemám žádnou tu fotku...“ zažertoval Kuchař.

Jeho slova přesto vyvolala další a další reakce. „Zbytečný, Radku,“ vzkázal mu Pavel Novotný. „Uklidni se, to je prostě FB. Všichni jsme věděli, že je to v háji. Jakmile rak zachvátí kosti je to spočítaný. Byl to vtipnej kluk a taky fanfarón, a taky kluk, kterej někdy nerozeznal svůj sen od skutečnosti. Měl jsem ho zvláštním způsobem rád. Tak už nehudruj, Facebook se neznění,“ poučoval Kuchaře herec Vladimír Marek, který si zahrál ve filmech Perníková věž či Kvaska.

A kritiky se dočkal i od herce a dabéra Martina Veldy. „Radku, taky mě to bolí. Máš asi pravdu, že nás není moc, kteří ho měli rádi až do konce, ale útok dnes není na miste..“ radil mu dabér. „To není útok. Dyť já třeba vím, že jsem se s ním střídal ve studiu u jeho myslím posledního dabingu. Zrovna u Tebe a měl jsem ho rád. Mě štvou ti, kteří ho vlastně neznali a budou na fb dělat šou,“ vysvětloval svoje pohnutky Kuchař.

V dobrém na Pomejeho nevzpomíná ani dabingový herec a režisér Jiří Balcárek. „Kluci, znal jsem ho od jeho nástupu do Šumperka jako eléva. Cca. 35 let. Nesnášeli jsme se. Pak šel na DAMU. Mě sere ten věk, letos mi bylo 55,“ připomněl, že Pomeje byl ještě o rok mladší.

„Já ho poznala u jeho prvního dabingu v ČT... já na soklíku a on nervní vedle mě, že to nezvládne. Dlužil mi peníze za Princeznu ze mlejna, choval se, jak blbec...“ zavzpomínala herečka a dabérka Jana Páleníčkové, která do češtiny nadabovala například herečky Renée Zellweger a Reese Witherspoon nebo Danu ze seriálu krok za krokem.

Témata: Jiří Pomeje Radek Kuchař Jitka Ježková