Zdeněk Pohlreich o zavřených restauracích: Cítím se okradený!

Zdeněk Pohlreich 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. října 2020 14:11 | Aktualizováno: 30. října 2020 22:00

Zdeněk Pohlreich není výjimkou, také on musel nekompromisně uzavřít všechny své restaurace, i když to pro něj pochopitelně nebylo vůbec jednoduché. Kuchař to dal jasně najevo ve známé talk show.

Zdeňka Pohlreicha samozřejmě současná situace v oboru gastronomie vůbec netěší, protože vláda v rámci opatření proti šíření koronaviru opět uzavřela restaurace, které tak mohou jídla pouze vydávat a rozvážet.

Slavný televizní kuchař z toho pochopitelně vůbec nemá radost. „Objednat jídlo si můžete, ale okýnka mě moc nebaví. Rve mi srdce dávat pokrmy do plastový vaničky,“ přiznal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

„Šéf“ by byl rád, kdyby mohl své podniky otevřít co nejdříve, protože podle svých slov přichází o to nejlepší. „Jsem rád, když lidi sedí v hospodě a je tam ten hluk a cinkají o sebe talíře. Cítím se okradený o tu reakci těch lidí,“ konstatoval.

Rozvoz a výdej jídel dělá Pohlreich jen se sebezapřením. „Děláme to v tuhle chvíli z donucení. Pomyslný žvanec se furt zmenšuje, jenže těch vlčáků je furt stejně,“ dodal.

Témata: Zdeněk Pohlreich