Zeman dal v projevu lekci celebritám i jejich fanouškům. Teď by měl sám jít příkladem

Miloš Zeman Komentář

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. října 2020 15:51

KOMENTÁŘ – Prezident Miloš Zeman v pátek promluvil k národu, řeč byla i o známých osobnostech. Hlava státu dala lekci celebritám i jejich fanouškům, teď by však měl jít současný nájemník Pražského hradu sám příkladem.

Prezident Miloš Zeman se včera stejně jako na jaře, kdy infekce do Česka dorazila, přihlásil o slovo. Kdo jeho projevy sleduje dlouhodobě, ten dobře ví, že mu nedělá problém se opřít do konkrétních lidí. V obou „koronavirových“ řečech se stali jeho obětí také umělci.

Na jaře to byl „jakýsi divadelní principál“, konkrétně Jan Hrušínský. Tentokrát byli terčem kritiky hlavy státu zpěváci. Bývalý premiér je rozhodně nehodil všechny do jednoho pytle, naopak… Kdo v poslední době četl zprávy ze společnosti, ten dobře věděl, o kom je řeč.

Jmenovitě si mohli lidé dosadit třeba Báru Basikovou, která nahlas vyslovila, že „chce covid“, až se nakonec opravdu nakazila. Nebo Daniela Hůlku, který prezidentovi bezpochyby leží v žaludku, protože se mu rozhodl vrátit vyznamenání. Předtím se ale také zúčastnil demonstrace proti povinnosti nosit roušky.

V případě Ilony Csákové ale bylo úplně jasno, ačkoliv její jméno rovněž nepadlo. „Jedna zpěvačka dokonce prohlásila, že za koronavirus může Bill Gates,“ řekl Zeman a vyzval občany, aby neodborné názory těchto lidí ignorovali a věřili odborníkům.

To ostatně udělal i souvislosti s Hrušínským v březnu letošního roku, když lidem doporučil, aby se vyhnuli dvěma extrémům, z nichž jeden spočívá ve zlehčování epidemie.

Prezident Zeman tak dal lekci celebritám i jejich fanouškům, co by (ne)měli dělat. Teď by však měl jít příkladem sám a odložit slavnostní akt předávání státních vyznamenání, který má proběhnout 28. října na Pražském hradě. V době, kdy je běžným smrtelníkům zakázáno se shromažďovat ve více než šesti lidech, by bylo pořádání podobně okázalé akce nepatřičné.

Témata: komentář Miloš Zeman Ilona Csáková