Karel Gott (†80) byl fenoménem i v cizině: Tohle k výročí přichystali na Slovensku!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2020 12:02

Karel Gott měl pochopitelně fanoušky i u našich sousedů na Slovensku, ostatně většinu svého života prožil v dobách společného státu. Není tedy divu, že ani tamní příznivci na výročí jeho odchodu nezapomněli.

Jednapadesátiletá Slovenka Ľubica Žilíková upoutala pozornost již loni, když vlastnoručně zhotovila věnec s iniciálami slavného zpěváka Karla Gotta (†80) a s manželem ho osobně dopravila do Prahy na pohřeb. Letos si to chtěla zopakovat.

Původně totiž měla být dnes v Praze na již jednou odloženém představení muzikálu Čas růží. „Samozřejmě, že jsme plánovali i návštěvu hrobu zpěváka a opět jsem se chystala zhotovit další výjimečný věnec, hodný této osobnosti. Ani tentokrát to kvůli koroně nevyšlo,“ prozradila webu pluska.sk.

Kvůli hrozící karanténě se manželé do Česka nechystají, ale věnec by přesto měl být doručen na místo určení. „Nejpozději v poslední zářijový den ho udělám a potom je to už jen na lidech, které jsem poprosila o pomoc a jeho dopravení na hrob Karla. Věřím, že se to podaří,“ vysvětlila Gottova velká fanynka.

„Ten rok uběhl neskutečně rychle, stále nevěřím, že už není mezi námi. I jsem si párkrát říkala, že Karel mě svým odchodem velmi naštval, ještě mohl pár roků počkat,“ dodala Žilíková.

Témata: Karel Gott