Zdeněk Pohlreich: Bez cizinců se neuživíme, pivo se dnes pije jinak!

Zdeněk Pohlreich 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. září 2020 18:13

Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nebude na letošní rok vzpomínat v dobrém, protože koronavirus mu udělal pořádnou čáru přes rozpočet. Televizní hvězda řekla, jak se momentálně restauratérům vede.

Zdeněk Pohlreich označil současnou situaci v pohostinství za smutný příběh. "V hospodě, která byla plná, najednou nebyl nikdo nebo třeba třetina lidí. V současné době je proslulá Praha 1 nejhorším místem na podnikání v celé zemi," řekl v rozhovoru pro stanici CNN Prima News. 

"Žádnou zázračnou možnost nevidím. Stokrát omílané rozvozy nebo snížení cen a podobně nefungují. Na trhu chybí miliardy korun každý měsíc, které do Česka přivezli cizinci. Česká republika sama restaurační Prahu uživit nedokáže," konstatuje.

Šéfkuchař si vyjádřil i k tématu dražšího piva. Podle jeho názoru zdražení o pár korun jeho spotřebu neohrozí. "Švejk říkal, že vláda, která zdraží pivo, padne. Nevím, jak by to dopadlo, záleží na tom, o kolik by to bylo," nechal se slyšet.

Lidé navíc dle něj dnes pivo pijí jinak. "Přijdou například do jedné hospody, dají si tři kousky, pak se na mobilu smluví, že půjdou zase jinam. Už to není to tradiční. Staří mazáci tam samozřejmě sedí a lejí to do sebe, ale mladší lidi po hospodách více cestují," dodal Pohlreich. 

Témata: Zdeněk Pohlreich