Karel Schwarzenberg: Jak je to s jeho údajným synem?

Karel Schwarzenberg 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2020 15:05 | Aktualizováno: 1. června 2020 10:57

Karel Schwarzenberg měl donedávna jedno velké tajemství, než se markraběnka Zita Pallavacini přihlásila o slovo s tím, že kníže je otcem jejího syna Eduarda. Co je na tom pravdy?

Loni touhle dobou se v souvislosti s Karlem Schwarzenbergem řešila jedna velice osobní věc. Markraběnka Zita Pallavicini se tehdy rozpovídala o svém vztahu s knížetem a někdejším ministrem či prezidentským kandidátem. Dokonce o tom napsala knihu s názvem Deník šílené markraběnky.

Šlechtična je přesvědčena, že je Schwarzenberg otcem jejího syna Eduarda. Ačkoliv to prý sama neví s jistotou na základě testů otcovství, opírá se o podobu svého potomka s knížetem.

Kníže se dokonce měl zúčastnit chlapcových křtin. „Karel je zapsaný jako otec v křestním listu. A pak, asi rok nato, přišel s tím, že syn není jeho,“ prozradila loni Pallavicini webu prozeny.blesk.cz.

„Víte, když je ve hře dědictví, lidé jsou schopni všeho. Přišel s tím, že má test, který jeho otcovství vylučuje. Každopádně já jsem ten papír, že Eduard není Karlův, v životě neviděla. Je to osmnáct let. Opakovaně jsem navrhovala, že půjdeme a necháme si testy udělat společně. Nikdy k tomu nedošlo,“ dodala tehdy markraběnka.

Témata: Karel Schwarzenberg Zita Pallavicini