Velké pozdvižení v Hollywoodu kvůli covid-19! Herci mají přednost na testech?!

USA

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. dubna 2020 21:12

Mají hollywoodské hvězdy přednost při testování na přítomnost koronaviru? Zdá se, že v některých případech to tak je. Herci, kterým se toto neférové chování nelíbí, se však nebojí ozvat.

Koronavirem už se nakazilo několik slavných osobností včetně herců, např. Tom Hanks. Na serveru vulture.com se nyní objevila zpověď s titulkem „Jsem slavná herečka a přijde mi nechutné, že se můžeme nechat jednoduše otestovat na covid-19“. Nejmenovaná filmová hvězda v něm anonymně vyjadřuje svůj názor na privilegované postavení herců.

„Byla jsem tři týdny zpátky hodně nemocná. Měla jsem suchý kašel, horečku, bolelo mě v krku, prostě všechny symptomy covid-19. Navíc mám těžké astma. Můj manžel je starší než já. Je mu 72 let, proto je v ohrožení,“ popisuje herečka.

Doktor jí řekl, aby přišla na testy, že mu ještě čtyři zbývají. „Bál se kvůli mému astmatu, jsem logicky jednou z kandidátek na ventilátor. Ale je to fér?“ položila se řečnickou otázku.

„Proč je právě mně umožněno se nechat otestovat? Protože jsem privilegovaná osoba? To je strašně nefér. Zároveň se ale necítím zdravotně úplně dobře. Je hrozné, že tady není možné otestovat každého,“ dodala anonymně herečka.

Témata: Hollywood Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)