Národní divadlo ochromil koronavirus: Nakažená zaměstnankyně!

Divadlo, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. března 2020 13:00

Šířící se koronavirová nákaza ochromuje divadla po celém světě, v Česku to někteří herci nesou velice těžce. Jeden činoherní soubor už dokonce eviduje nakaženého zaměstnance. Kde se nakazil?

Umělecké kruhy pociťují dopady koronavirové nákazy nejen v Česku, ale i na sousedním Slovensku. Kritická situace je podle informací webu pluska.sk v tamním Národním divadle, kde se u jedné zaměstnankyně objevila nákaza novým koronavirem.

„V souvislosti s potvrzením pozitivního nálezu u jedné ze zaměstnankyň činohry SND, konkrétně kostymérky, která byla se souborem činohry v Bruselu, divadlo přistoupilo k tomu, že ruší všechna představení až do odvolání, nejméně do 23. března,“ řekla serveru mluvčí Izabela Pažítková.

Nakažená zaměstnankyně SND pochopitelně nebyla v Belgii sama, a tak se opatření týkají dalších 12 lidí z divadla. Existuje riziko, že minimálně u některých z nich se rovněž objeví pozitivní nález. Všichni museli na lékařské vyšetření.

V Česku zatím herci řeší především to, že přišli o zdroj příjmů. Špatná nálada panuje např. u Romana Vojtka a jeho manželky Petry. Někteří zahraniční umělci už se však rovněž nakazili. Jak vás stars24.cz informoval, virus potvrdily testy u Toma Hankse.

Témata: Divadla Slovensko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)