Miloš Zeman zavzpomínal na dětství: Doma ho bili!

Miloš Zeman 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. února 2020 14:35

Úřadující český prezident Miloš Zeman neměl jednoduché dětství, žil jenom s jedním z rodičů. Politik přiznal, že se v domácnosti praktikovali i fyzické tresty za neposlušnost. Jak na to hlava státu vzpomíná?

Počínaje novým kalendářním rokem přišli televizní diváci o možnost pravidelně vídat prezidenta Miloše Zemana, zato posluchači Českého rozhlasu už měli možnost ho slyšet. Hlava státu poskytla počátkem února rozhovor pro pořad Xaver a host, kde se mluvilo především o lehčích tématech.

Zeman např. zavzpomínal na dětství v rodném Kolíně, které prožil prakticky celé jen s matkou, povoláním učitelkou, a babičkou. S otcem se po rozvodu rodičů nestýkal. „Moje maminka mě učila a byla na mě daleko přísnější než na jiné děti,“ prozradil dle webu rozhlas.cz.

„Já jsem jedináček. A víte, kdo může být nejprotivnější? Učitelský jedináček. Maminka měla doma velkou vařečku, kterou se pralo prádlo v hrnci. Tou vařečkou jsem občas dostal na zadek,“ přiznal prezident, že ho doma bili.

On sám v tom nespatřuje nic špatného. „Zastávám názor, že pokud něco podobného dnes někteří považují za údajné fyzické týrání, je to často přemrštěné. Myslím, že i když jsem občas na zadek dostal, tak mi to spíše pomohlo, než uškodilo,“ vysvětlil Zeman.

Témata: Miloš Zeman