Zemřel Vladimír Svitek (†57): Vladimír Růžička dojemně reaguje!

Vladimír Růžička 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. února 2020 9:59

Československou hokejovou obec zasáhla tento týden smutná zpráva o úmrtí Vladimíra Svitka. Vladimír Růžička s ním nastupoval v jedné útočné formaci. Informace ho velice zasáhla.

Jak vás stars24.cz tento týden informoval, ve věku 57 let náhle zemřel bývalý československý hokejový reprezentant Vladimír Svitek. Slovenský útočník měl mimo jiné medaili z mistrovství světa 1989, kde hrál v produktivní formaci s Vladimírem Růžičkou.

Kapitán olympijských vítězů z Nagana a nynější extraligový trenér na zesnulého kamaráda zavzpomínal. Na ledě se podle jeho vzpomínek pro deník Blesk prezentoval výbornou technikou hole a dobrou střelou. Oba si spolu rozuměli i mimo led.

„To mistrovství dopadlo poměrně slušně. Jenže to je ta sportovní část. Tohle je… tragédie, hrozný. Sport je sport, a pak je život. Zdraví je opravdu nejdůležitější. Je to o to horší, že nešlo o starého člověka. Budu na něj vzpomínat jako na perfektního kluka, výborného hokejistu a kamaráda,“ řekl Růžička dle webu isport.blesk.cz.

O úmrtí Svitka se dozvěděl od někdejšího spolupracovníka Jana Šťastného. „Hodně mě zaskočilo, že zemřel. Od Honzy jsem věděl, že má nějaké zdravotní problémy, ale nic bližšího,“ dodal úspěšný trenér.

Témata: Vladimír Svitek Vladimír Růžička