Nový Rambo a Sylvester Stallone? Autor předlohy dává ruce pryč!

Sylvester Stallone v Rambo V: Last Blood 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. září 2019 12:22 | Aktualizováno: 21. září 2019 18:09

V uplynulých hodinách vstoupil do kin pátý díl Ramba, v němž se s rolí pravděpodobně již opravdu loučí Sylvester Stallone. Podle kritiků si však mohl odpustit už i tento snímek s podtitulem Poslední krev. Ozval se i autor původní předlohy David Morrell.

Sylvester Stallone se popáté vrátil do kin jako Rambo v nejnovějším filmu s podtitulem Poslední krev. V USA zatím snímek nemá moc pozitivní recenze, v souhrnném článku o tom informuje server USA Today. Článek sdílel i autor původní předlohy David Morrell.

Morrell je autorem románu, který posloužil jako zápletka vůbec prvního dílu Ramba. „Souhlasím s recenzemi filmu Rambo: Poslední krev. Je to hrozný film. Je mi trapně, že je s tím spojené moje jméno,“ napsal na rovinu na Twitteru.

„Film udělal z hlavní postavy šifru a předpokládá, že publikum zná Rambovo pozadí a původ, ale lidé pod 40 let nebudou chápat, co se děje. Rambo se klidně mohl jmenovat John Smith,“ vysvětluje svůj postoj.

Zatímco nejnovější díl se autorovi předlohy nepozdává, předchozí snímek z roku 2008 má jeho sympatie. „Rambo IV měl sice zbytečně dlouhé akční scény, ale verze režiséra měla excelentní dialogy a pochopení pro postavu. ‚Válka. Staří lidé jí začnou, mladí ji bojují. Nikdo nevyhraje,‛“ komentoval to Morrell.

Témata: Rambo V: Last Blood Rambo Sylvester Stallone