Josef Šural (†28) zemřel před 4 měsíci: Šokující výpověď řidiče!

Josef Šural 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. srpna 2019 17:46

Nejen Turecko žije soudem s řidičem dodávky, který koncem srpna zavinil nehodu, při níž přišel o život český fotbalista Josef Šural. Šofér nyní podal šokující výpověď a popsal poslední minuty života našeho reprezentanta.

Jsou to už téměř čtyři měsíce, co se český fotbalový reprezentant Josef Šural (†28) stal v Turecku účastníkem dopravní nehody, při které utrpěl zranění neslučitelná se životem. Server iSport přinesl výpověď řidiče Esata Altintase, který u soudu vypovídal o tom, co se v noci 29. dubna odehrálo.

Šofér přiznal, že při vjezdu do Alanye ztratil nad dodávkou značky Mercedes kontrolu. „Auto vjelo do škarpy vpravo vedle silnice. Nemohl jsem se z toho dostat, protože to byla široká díra,“ popsal okolnosti nehody.

Jako první Altintas po nárazu kontaktoval svého kolegu, kterého náraz probudil ze spánku. Když se podívali za sebe, Šurala už neviděli. Český fotbalista totiž z vozidla vypadl. „Když jsme k němu přiběhli, byl ještě naživu. Položil jsem mu hlavu doleva, aby se nedusil krví a zavolal linku 112, abych přivolal sanitku i policii,“ vypověděl řidič.

U soudu také uvedl, že nemá žádné zdravotní problémy, při nehodě nespal, dodržoval předpisy a ani před ní nepožil alkohol. Přesto mu nadále hrozí až patnáctiletý trest. Rozsudek by měl zaznít při příštím stání v polovině listopadu. Prozatím byl řidič propuštěn na svobodu.

Témata: Josef Šural Turecko soudy