Kapelou Polemic otřásla smrt: Syn (†16) kytaristy náhle zahynul!

Kytarista kapely Polemic Marek Határ 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. července 2019 15:38

Kapelou Polemic, která je velmi populární také u nás, otřásla smrt. Syn kytaristy Marka Határa o víkendu náhle zahynul při vodních radovánkách. V šoku je nejen rodina zesnulého chlapce, ale i kapela a její příznivci.

Slovenská kapela Polemic se díky svému žánrovému zaměření (ska a reggae) těší popularitě i za hranicemi. Oblíbená je v Česku, Polsku, Německu, ale i Velké Británii. Proto tragická zpráva, která souvisí s jedním z členů formace, zasáhla spoustu lidí.

Kytaristovi Marku Határovi o víkendu zemřel jeho teprve šestnáctiletý syn David, kterému se stala osudnou záliba ve vodních sportech. Chlapec holdoval především wakeboardingu, při kterém je člověk na surfu tažen za lodí.

Davidovi se ovšem nestal osudným samotný sport, ale rozcvička, při běhu totiž nešťastně upadl na zem. „Je pravda, že dopadl spánkem na beton. Záchranáři Davida převezli do nemocnice. Je to hrozné, všichni jsme z toho v šoku,“ řekl serveru Pluska.sk kamarád rodiny.

„Chlapec byl v bezvědomí, zahájili jsme resuscitaci. Napojili jsme ho na umělou plicní ventilaci, stabilizovali jsme životní funkce a transportovali ho do Dětské fakultní nemocnice v Banské Bystrici na oddělení anesteziologie a resuscitace,“ popisoval zásah zdravotníků mluvčí záchranné služby Jozef Minár.

Bohužel boj záchranářů se nakonec ukázal být marný. David totiž svým zraněním podlehl, což potvrdil i jeden z členů kapely. „Ano, je to hrozné, nemám slov. Tento krásný den se pro mě stal dost temným,“ řekl slovenským médiím zpěvák Polemicu Branislav Bajza.

Témata: Marek Határ Polemic (hudební skupina)