Tajemství party na Hradě: Miliony za pronájem, nechyběli Zemanovi!

Ivana Zemanová a Miloš Zeman 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. června 2019 8:44

Pražský hrad dnes běžně čas od času slouží ke komerčním účelům, ale jedna jeho část si o víkendu odbyla velkou premiéru. Ve Vladislavském sále se uskutečnila party světové módní značky, na které nemohli chybět ani Zemanovi.

Vladislavský sál Pražského hradu byl vůbec poprvé pronajat ke komerčním účelům a nechyběla u toho ani první dáma Ivana Zemanová s dcerou Kateřinou. Obě totiž dorazily na sobotní pompézní galavečeři světoznámé módní značky Louis Vuitton, kterou doprovázela přehlídka nové kolekce šperků.

Ivana s Kateřinou se ocitly ve společnosti dalších vážených hostů. Na Hradčany dorazili renomovaná návrhářka šperků Francesca Amfitheatrof, tuzemské modelky Veronika Vágnerová či Kateřina Jursíková i dědic světoznámé značky Louis Benoit Vuitton s nynějším šéfem firmy Michaelem Burkem.

Správa Pražského hradu si pronájmem reprezentativních prostor vydělala přes 600 tisíc eur, tedy zhruba 15 a půl milionu korun. Kromě samotného sálu zaplatili nájemci i další služby. Hrad jim ale nakonec byl podle dostupných informací malý.

Akce totiž pokračovala ještě na jiné adrese. „V Trojském zámečku mělo pak dojít k samotnému uzavírání obchodů,“ sdělil Blesku dobře informovaný zdroj s tím, že za pronájem zámečku obdržela Galerie hlavního města Prahy 4,5 milionu korun.

Témata: Pražský Hrad Ivana Zemanová Kateřina Zemanová