Veřejností otřásl brutální případ! Žák základní školy ubodal spolužáka! Neuvěříte proč

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. května 2019 16:49 | Aktualizováno: 12. května 2019 3:59

Žák osmé třídy jedné z varšavských základních škol v pátek pobodal jiného chlapce, který na následky zranění zemřel. Vyučování bylo zrušeno, na místě byl zřízen krizový štáb, který poskytuje žákům psychologickou pomoc. Policie i prokuratura nechtějí další okolnosti případu komentovat.

O přestávce kolem 10:00 jeden z žáků zaútočil na spolužáka a několikrát ho bodnul ostrým předmětem, nejspíš šlo o nůž. Policie se podle polských médií o incidentu dozvěděla až kolem 10:30.

Podle neoficiálních informací televize PolsatNews byly předmětem jejich sporu peníze. Zraněný žák byl resuscitován, jeho život se však zachránit nepodařilo. Útočník, který chodí do 8. třídy, prý měl už v minulosti problémy s chováním, pouštěl se do rvaček.

"Máme co do činění s obrovskou tragédií, která postihla několik rodin," cituje server PolsatNews policejního komisaře Sylwestera Marczaka s tím, že policie se nyní snaží zjistit všechny okolnosti incidentu, např. ohledáním místa trestného činu. I proto nezveřejnila žádné podrobnější informace. 

Policjanci z Wawra interweniowali w jednej ze szkół, w której doszło do tragicznej w skutkach kłótni pomiędzy dwójką nastolatków. W jej trakcie jedno z dzieci miało zaatakować drugie niebezpiecznym narzędziem. Czynności w sprawie prowadzone są pod ścisłym nadzorem prokuratora.

— Policja Warszawa (@Policja_KSP) 10. května 2019

Další informace odmítá poskytnout i varšavský okresní prokurátor. Ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro však ujistil, že okolnosti případu, především pronesení nože do školy, jsou intenzivně vyšetřovány.

Vyučování bylo pro dnešek zrušeno, v této škole ve čtvrti Wawer na jihovýchodě Varšavy byl zřízen krizový štáb, jehož součástí jsou převážně psychologové, kteří mají zajistit řádnou péči o žáky školy.

Témata: Lidé Vražda Polsko zbraně