Slováci si uřízli obří mezinárodní ostudu! Tohle se opravdu nepovedlo!

Slovensko si uřízlo ostudu!

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. května 2019 18:25 | Aktualizováno: 2. května 2019 18:39

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku se nezadržitelně blíží! Už jen zhruba týden zbývá do vhození prvního buly. Už teď mají ovšem Slováci z ostudy kabát!

Slováci si ještě před prvním zápasem MS v hokeji uřízli pořádnou ostudu! Na vině nejsou organizátoři šampionátu, ale výrobci minerálky značky Budiš. Těm se vyplatila snaha zaujmout předměty a výroby spojenými s turnajem.

Na jedné z reklam na etiketách lahví minerálky je zobrazen německý hokejista v tyrolských krátkých kalhotách a za ním je slogan "Deutschland deutschland über alles".

Jde to kontroverzní slogan z německé hymny, který připomíná hrůzy druhé světové války, kdy se používala jako začátek oficiální hymny nacistického Německa. I proto se dnes tato část hymny nepoužívá, oficiální hymna je až třetí sloka.

Etiketa vyvolala mnoho kritických reakcí na sociálních sítích. Za faux-pas už se společnost vyrábějící jedny z nejprodávanějších slovenských minerálek veřejně omluvila.

„Naším zájmem bylo představit jednotlivé země, ale v tomto případě jsme si neuvědomili historické souvislosti. Jsme si plně vědomi toho, že neznalost nás neomlouvá, a proto za vzniklou situaci přebíráme plnou odpovědnost,“ uvedla v oficiálním prohlášení.

Ve snaze o nápravu stáhly ze skladu všechny etikety s představitelem Německa.

Speciální etikety jsou věnovány všem zemím, které se turnaje účastní a nechala je potisknout hráči a pokřiky. Na obalu s Čechy například najdeme hesla jako „Češi do toho“ a „Kdo neskáče, není Čech.“

Témata: Slovensko Hokej MS Německo