Češi dostali nakládačku! Po tomhle budete mít chuť se odstěhovat!

Česká republika, pohled na Prahu

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

11. dubna 2019 21:33

Česká republika patří mezi jednu z nejnešťastnějších zemí v Evropě. Až na minimum dalších států jsme na tom prakticky nejhůře, co se týče spokojenosti. Lépe se mají i lidé na Kostarice nebo v Izraeli. Vyplývá to z Indexu světového štěstí, které zveřejnila OSN.

Nejšťastnější zemí na světě je Finsko, následované Dánskem, Norskem a Islandem. To není nijak překvapivé, lidem se v severských zemích žije tradičně nejlépe.

I další příčky zaujímají evropské země, na čtvrtém místě skončilo Nizozemí následované Švýcarskem a Švédskem. V top 10 se ale umístila i Austrálie nebo Nový Zéland.

Špatně na tom ale nejsou ani Rakousko, Austrálie, Kostarika nebo Izrael. Ti se umístili do 15. příčky. V závěsu za nimi se drží například Irsko, Německo nebo USA.

Česko skončilo na 20. místě, což je sice v rámci celého světa dobrý výsledek, v rámci Evropy jsme na tom ale téměř nejhůře. Lidé už jsou nejméně šťastní pouze ve Francii, Španělsku, Itálii a na Slovensku, které je až na 38. místě.

Například Mexiko přitom zaujímá 23. příčku, Tchajwan 25, Saúdská Arábie 28. a katar 29. Lépe než na Slovensku se lidé mají i v Uruguay nebo v Bahrajnu.

Témata: Lidé průzkumy češi Česká republika