Rozzlobení lidé na TV Nova! Skutečně se diváci přestali dívat kvůli černochovi?

seriál Ulice

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

6. dubna 2019 9:05 | Aktualizováno: 7. dubna 2019 2:01

Jak jsme vás již informovali, část diváků nováckého seriálu Ulice se tento týden na sociálních sítích bouřila proti nové postavě! Nelíbí se jim totiž, že se na obrazovkách objevil Jared Bailey alias Viktor! Tedy, abychom byli přesnější, nelíbilo se jim, že Viktora hraje černoch! Hrozili, že se kvůli tomu přestanou dívat. A my jsme proto zjišťovali, zda své výhrůžky splnily!

„Už jsem to očekávala. Ještě chybí nějaká v šátku a už se přestanu konečně na Ulici dívat!“ zlobila se na facebooku divačka Marika. A není zdaleka jediná. „Bože můj tak to už je moc,“ posteskl si pan Jiří.

Další hrozili, že se kvůli nové postavě přestanou na seriál úplně dívat! „Hmm, asi Ulici přestanu sledovat po skoro 14 letech, tohle už je fakt moc,“ prská pan Radek. „Vážně super!! Pokud se to bude takhle dále rozvíjet, Ulice u mě končí!“ hrozí Tereza.

Shrnuto a podtrženo, facebook byl po zveřejnění informace, že se v seriálu objeví mladík černé pleti plný nadávek a urážek, občas i velmi rasistických a xenofobních. A ty samozřejmě neunikly ani lidem z televize Nova.

„Ačkoliv nás samozřejmě mrzí rasistické reakce některých diskutujících, pozitivní reakce jsou v převaze a to nás těší. Diskuze na Facebooku a Instagramu seriálu Ulice moderujeme ve formě dementování mylných domněnek diváků, že z naší strany jde o cílenou propagandu. Není tomu tak. Seriál Ulice od svého počátku popisuje reálné situace života v tuzemsku, stejně tak je tomu i v případě postavy Američana Victora,“ uvedla pro stars24.cz mluvčí Novy Kateřina Kotalová.

Lidé si podle ní stěžují právě především na sociálních sítí. „Počet došlých e-mailů komentujících vstup amerického herce do seriálu Ulice nijak nepřevyšuje množství jiných reakcí komentující další diskutovaná témata v seriálu,“ vysvětlila nám mluvčí.

Přes výhrůžky diváků prý propad ve sledovanosti tento týden nenastal. „Včerejší díl si stejně jako díly předešlé držel stabilní sledovanost přesahující hranici milionu diváků,“ uvedla pro stars24.cz Kotalová.

A co by Nova vzkázala těm, kterým postava Viktora vadí? „Je na svobodné volbě každého diváka, jakému televiznímu programu dá přednost a jaké motivy ho ke sledování vedou nebo od sledování odrazují. Vzkaz máme naopak pro ty diváky, kteří postavu Victora přijali přirozeně. Děkujeme Vám, jsme rádi, že Vás máme!“ vzkazuje prostřednictvím stars24.cz.

Témata: seriál Ulice TV Nova