Starej slinta, obluda! Fotky Zemana vyvolaly pořádnou bouři, Ovčáček už prská!

Miloš Zeman na Matějské pouti 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

1. dubna 2019 16:31

Je to apríl? Není to apríl? Když se dnes na facebooku a twitteru objevily fotky prezidenta Miloše Zemana na Matějské pouti, považovali to mnozí za vtip. Jenže opak je pravdou! A jízlivé reakce na sebe nenechaly dlouho čekat!

Fotky z pouti svém profilu sdílel nejen mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, objevily se dokonce na oficiálním facebookovém profilu Miloš Zeman – prezident České republiky. „Nejen politikou je člověk živ! Pan prezident dnes dopoledne zavítal na Matějskou pouť, která se koná na pražském Výstavišti. Bylo to fajn :-),“ okomentoval snímky hradní mluvčí.

Fotky jsou na hlavu státu opravdu neobvyklé – na jedné je prezident Zeman zachycen s velikým, barevným perníkovým srdcem, na kterém je nápis „Pozdrav z Matějské pouti“. Na další fotce pak Zeman sedí na jedné z atrakcí, za sebou má také svého bodyguarda.

Na oficiální facebookové stránce českého prezidenta se pak u stejných fotek píše: „Člověk by si měl ve svém programu jednou za čas udělat místo i na nepolitickou akci. A tak jsem dnes dopoledne, za krásného jarního počasí, zavítal na pražské Výstaviště na Matějskou pouť“.

Snímky vyvolaly pořádný rozruch, na sociálních sítích se objevily stovky komentářů, ale i různé parodie Zemanových fotek. „Vy už zesměšňujete snad úmyslně. Tohle je top Jirko. Jak se starej slinta drží,“ rýpnul si Tomáš. „Fuj, to jsem se lekl. Ve strašidelném domě mají nové obludy, koukám,“ přidal se další z uživatelů twitteru.

I další příspěvky byly neméně kousané. „Koukám na ty fotky a nemůžu se zbavit dojmu, že dětinského staříka vyvezli na pouť, aby od něho měli chvíli klid. A ta radost v očích...“ vysmíval se Zemanovi jeden z Čechů.

Svým očím nemohl věřit ani expremiér Mirek Topolánek! „Tyhle aprílové fórky a fotomontáže! Nic vám není svaté! A nebo?“ zděsil se.

Ovčáček ale ale proti urážlivým slovům důrazně ohradil! „Typickým projevem “liberálů” je nenávist. Nenávidí normální lidi, odlišné názory, svobodné volby, vlastní zemi, stáří nebo třeba obyčejnou radost. Otrocky obdivují přetvářku, fráze, faleš a líbivou prázdnotu,“ vzkázal na twitteru!

Témata: Miloš Zeman Jiří Ovčáček