Slovensko se vysmívá Česku. To, co se děje u nás, se prý jen tak nevidí

Prasatům se v kamionu očividně nelíbilo... 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. března 2019 16:43

U Trhového Štěpánova na Benešovsku dnes ráno havarovalo nákladní auto převážející asi 200 prasat. Vůz se při nehodě převrátil a část zvířat se rozutekla do lesa. To pobavilo i naše slovenské sousedy.

Událost se stala dnes ráno před osmou hodinou na silnici v lesním úseku na trase z Trhového Štěpánova na Dálkovice. Řidič sjel na krajnici a následně se dostal mimo vozovku, kde se převrátil.

Co bylo příčinou nehody není zatím známo, část zvířat ale po nehodě utekla. Na místo proto museli být přivoláni hasiči ze stanic Vlašim a Zruč nad Sázavou a dále dobrovolné jednotky obcí Kácov, Vlašim, Domašín a Trhový Štěpánov.

Kvůli prasatům byl dokonce vyhlášen druhý poplachový stupeň a na místo byli povoláni veterináři a kafilérní služba k odvozu uhynulých kusů. Kolem 9:15 silnici dokonce policistů celou uzavřeli kvůli příjezdu těžké techniky.

Nehoda očividně pobavila i slovenské sousedy, tamní média se jí totiž okamžitě chytla. Dodala, že jde opravdu o kuriózní událost, a je pravdou, že něco takového se skutečně jen tak nevidí.

Témata: Nehody kamiónů středočeský kraj