Na palubě zříceného letadla byla rodina slovenského politika! Zdrcující slova po tragédii!

Anton Hrnko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. března 2019 20:47

Letecká tragédie postihla i rodinu slovenského politika Antona Hrnka poslance slovenského parlamentu a místopředsedy Slovenské národní strany. O smrti svých blízkých informoval na Facebooku.

Prostřednictvím svého profilu na Facebooku Anton Hrnko potvrdil, že jeho manželka, syn a dcera zemřeli při letecké havárii v Addis Abeba a vyzval k tichému uctění jejich památky. Na palubě letadla byli cestující z 33 zemí.

Anton Hrnko se ve slovenské politice pohybuje od roku 1989 jako jeden ze zakladatelů Slovenské národní strany. Před tím byl řadovým členem KSČ. Krom poslaneckého mandátu pracoval také pro Ministerstvo obrany SR. Slovenští politici mu ihned kondolovali prostřednictvím sociálních sítí. Jedním z prvních byl slovenský prezident Andrej Kiska, který kondolenci věnoval i čtvrté oběti z řad slovenských občanů, kterou byla pracovnice charity.

Upřímnou soustrast Antonu Hrnkovi projevili i další slovenští politici, které otec a manžel zesnulých obětí znal díky politickému angažmá. Nejhlubší soustrast Antonu Hrnkovi projevil i bývalý slovenský premiér Robert Fico s odkazem na přátelství obou politiků.

Témata: Anton Hrnko Slovensko Etiopie zřícení letadla Ethiopian Airlines (10.3.2019)