Seriál Most? Vulgarity, lascivnost! Čemu se ještě zaprodáme?

seriál Most! 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. února 2019 16:15 | Aktualizováno: 13. února 2019 20:39

Seriál Most!, který vysílá Česká televize od 7. ledna každé pondělí, si ihned našel velkou hromadu příznivců. Hlášky z něj zaplavily nejen sociální sítě.. Přesto se najde mnoho těch, kterým se výsledek spolupráce Petra Kolečka a Jana Prušinovského vůbec, ale vůbec nelíbí!

Slogan „Dycky Most!“, který pronesl hlavní hrdina Luděk v úvodním dílu, se Mostečanům tak zalíbil, že se s ním ztotožnili a začali jej používat. Jejich kladná odezva na sociálních sítích neušla tamním politikům, kteří se domluvili s ČT – a ta předběžně svolila k používání hlášky za účelem propagace města.

O poznání méně se ovšem seriál líbí poslanci Jaroslavu Foldynovi, který působí nejen jako místopředseda ČSSD, ale také jako zastupitel Ústeckého kraje a od roku 2016 také jako náměstek tamního hejtmana.

Na sociálních sítích nevybíravě kritizoval námět seriálu. Hned v prvním díle se totiž objevuje postava Dáši, který dříve bývala muž Pavel. Ztvárnila ji herečka Erika Stárková a hlas postavě propůjčil Jan Cina.

„Takto se rafinovaně útočí na 2000 let zaběhlé principy. Proč nám vnucuje ČT transgendery? Zase vliv na dětskou nevinnou duši. Nejdřív multikulti obohacení, teď toto. Ach jo, čemu se ještě zaprodáme? Heslo rodina – základ státu zřejmě už neplatí,“ postěžoval si politik.

A kritický je také bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek! Ten pro změnu poukazuje na slovník hrdinů nebo na lechtivé scénky! „Vůbec nemám potřebu rozšiřovat řady těch, co tu mudrují nad seriálem Most! Myslím si o tom své, ale to je asi tak všechno. Zaujala mě jiná věc,“ přiznává,

„Nejsem prudérní a v minulosti, kdy jsem seděl v Radě pro vysílání, jsem v naprosté většině případů, kdy jsme řešili vulgarismy či erotické scény, hlasoval spíše proti sankcím, byť zákon je v tomto docela jednoznačný a tyhle věci se můžou až po 22. hodině. Dlouhodobá politika Rady pro vysílání je ovšem přísnější a případů, kdy s televizemi zahájila správní řízení kvůli vulgaritám či lascivnostem před 22. hodinou, je dost a dost. V případě Mostu je ale ticho. Zajímavé! Že by oblíbený dvojí metr?“ podivuje se .

Na to, zda už veřejnoprávní televize dostala na stůl nějakou oficiální stížnost, jsme se samozřejmě zeptali i její mluvčí. Odpověď ovšem serveru Stars24.cz do uzávěrky neposkytla.

Témata: seriál Most! Česká televize Jaroslav Foldyna Petr Štěpánek (ODS)