IKEA chystá radikální změnu! Zjistili jsme víc!

Ikea

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

9. února 2019 12:58

Švédský nábytkářský řetězec IKEA chystá radikální změnu. Nábytek bude nově půjčovat.

IKEA začne tento formát testovat již tento měsíc, zatím ale pouze ve Švýcarsku. Půjčování se dotkne různých typů nábytku, od kancelářských židlí po kuchyňské skříňky.

Serveru stars24.cz to potvrdila tisková mluvčí IKEA Adriena Rambousková. "V IKEA vnímáme cirkulární ekonomiku jako příležitost, jak inspirovat naše zákazníky být její součástí. Neustále pracujeme na nových službách a možnostech, které zákazníkům usnadní nakupování, následnou péči o prudukty a likvidaci v souladu s cirkulární ekonomikou," uvedla.

Půjčování nábytku je zatím vyhrazeno pouze pro Švýcarsko, České republiky se zatím nedotkne. "Na některých trzích, jako je například Švýcarsko, vyvíjíme a testujeme různá řešení v oblasti bytového zařízení, která následně testujeme společně se našimi zákazníky. Jsme přesvědčeni, že cirkulární ekonomika je především o vzájemné spolupráci. Společně se zákazníky hledáme atraktivní a cenově dostupná řešení, která jim umožní žít udržitelnějším způsobem. Spolupracujeme také s řadou zainteresovaných stran, se kterými vzájemně sdílíme zkušenosti," dodala pro stars24.cz Rambousková.

I v Česku ale řetězec zavedl změny, které spadají do definice pojmu cirkulární ekonomiky. Jednou z nich jsou koutky se zlevněným zbožím, ve kterých jsou v nabídce opravené nebo znovu zabalené produkty, které byly poškozeny například při přepravě a můžou tak být opětovně vráceny do prodeje.

"Od roku 2017 nabízíme zákazníkům v České republice službu Druhý život nábytku. Cílem projektu je umožnit zákazníkům prodat nábytek, který už sami nevyužijí a darovat mu tak druhý život. Zákazníci můžou nabídnout nepotřebný nábytek k prodeji v koutku se zlevněným zbožím," vysvětlila princip další změny tisková mluvčí.

Témata: Ikea