Víte, co dělají vaše děti? Populární aplikace Tik Tok je rájem pedofilů!

Tik Tok

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

29. ledna 2019 13:17

Facebook je "out", Twitter se v Česku nikdy moc neuchytil, a Instagram? Ten sice zažil boom, už ale tak netáhne. Celosvětovým hitem se mezi mladými stala aplikace Tik Tok, na které se to jen rojí dětmi všeho věku a národnosti. Najdeme na ni i tisíce, možná statisíce českých dětí. A řadu pedofilů!

Pokud jste o Tik Tok nikdy neslyšeli, nejde o taxík ani cucací bonbóny. Tahle aplikace je už několik týdnů hit internetu a kdo na ní není, jako by nebyl. Její princip je jednoduchý až triviální, aplikace umožní nahrát krátká, maximálně 15sekundová videa, a sdílet je na internetu.

Je to jednoduché a v praxi velmi úspěšné. Aplikace slaví úspěch především mezi mladými lidmi a jen těžko dnes najdete někoho, komu je mezi 10 až 15 lety a aplikaci nemá. Nutnost, aby rodiče schválili dítěti používání sociálních sítí, se u nás nenosí.

Aplikace rodí hvězdy, a tak tu máme novou mánii, která se ze světa internetu přesouvá do reálného života. Setkání uživatelů aplikace, kteří si říkají museři, je obrovskou událostí, a zkušenosti s tím máme i v Česku. Co na tom, že hvězdám Tik Toku je stejně jako jejich fanouškům zhruba 12 let.

Rodiče pravděpodobně ani nevědí, co jejich dítě na internetu dělá a jak se na něm chová. A to je problém, protože Tik Tok prakticky nic necenzuruje. Není tak problém najít i videa hraničící s dětskou pornografií, či přímo zobrazující dětskou nahotu. Ráj pedofilů jako vyšitý.

A že jím skutečně je zjišťuje stále více zemí. V zahraničí se objevují případy, kdy dokonce sedmileté děti používající aplikaci (která je od 16 let) oslovují cizí lidé a lákají z nich své fotografie. 

Jestli se podobné případy objevují i v Česku zatím není známo, mnoho dětí to rodičům nenahlásí. Stejně tak neexistují žádné statistiky, které by evidovaly, kolik lidí jakého věku aplikaci používá. Malé číslo to ale rozhodně nebude, vzhledem k tomu, že celosvětově jde o jednu z nejstahovanějších aplikací vůbec.

Témata: Tik Tok internet