Monika Babišová to schytala: To je ale trapas! A proč má na hlavě ten hadr?!

Monika Babišová 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. prosince 2018 15:38

Premiér Andrej Babiš dnes odletěl na dvoudenní návštěvu Maroka. Kromě českých podnikatelů a ministryně průmyslu Marty Novákové jej doprovází i jeho žena Monika. Hned na počátku cesty se právě ona postarala o velký rozruch!

Monika Babišová v Rabatu hned první den navštívila Mauzoleum Mohammeda. A v rámci tamních muslimských pravidel si samozřejmě hlavu zakryla šátkem její fotku v cudném kostýmku a s pokrývkou na hlavě zveřejnil Babiš na svém facebooku.

Český premiér ale zřejmě netušil, jaký rozruch tím vyvolá! Zatímco někteří Moniku chválili, jak jí to sluší, dalším se nelíbí, že si hlavu zahalila! Poukazovali na to, že je to neevropský "hadr" a znamení, že je žena podřízena muži!

„Proč maj lidi potřebu oblékat si arabský věci? Proč to vůbec někdo zkouší? Muslim by si na sebe taky nikdy neoblékl nic křesťanskýho, co by vypovídalo něco o tradici křesťanství nebo jiného náboženství. Proč tohle někdo dělá? To nechápu,“ divil se například Alexej.

A nebyl zdaleka jediný. „Vím, že je to státní návštěva, ale proč ten šátek? V opačném případě to tak nefunguje. Tak sakra, proč?“ kroutil hlavou nad fotkou premiérovy ženy pan Jiří. „Bože, proč má na hlavě tu otrockou šálu?“ napsal pod fotku Xaver.

Další navíc poukazovali na menší trapas – Monice z šátku vylezla obrovská cedulka! „Ten hadr v megavisačkou na hlavě - to už Babišová konvertovala k islámu? No pěkné, no ... A neříkejte mi nic o tradicích, marockej mohamedán by si u nás vepřové se zelím nedal,“ přidala se ke kritice Adéla.

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš maroko