FOTO: Palác, který se změní v pevnost! Tohle je Frogmore House, kam se stěhuje Harry a Meghan!

Frogmore House 8

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

29. listopadu 2018 16:45

Informace o tom, že se princ Harry s manželkou Meghan přestěhují do menšího sídla zvaného Frogmore House, již několik dní hýbe světem. Jak ale jejich budoucí domov, který leží na pozemku u hradu Windsor, vlastně vypadá?

Královský pár se za nedlouho přestěhuje do menšího sídla zvaného Frogmore House. A už nyní se spekuluje o tom, že v novém sídle bude k dispozici deset pokojů včetně herny, tělocvičny nebo fitness studia.

Meghan chce ložnice využít proto, aby jejich očekávané děťátko mělo co nejlepší péči. Frogmore House přitom sloužil jako domov pro služebnictvo. Čeká ho ale rekonstrukce a také vyřešení otázky týkající se bezpečnosti. Dům obklopují rozsáhlé zahrady, ty jsou ale jen oplocené malým plotem. To je pro královský pár pochopitelně nedostatečné zabezpečení.

Na to, jak sídlo a pozemek vypadá dnes, se můžete podívat nahoře v galerii. Jak přesně ale má dům vypadat a jaké budou na pozemku zabezpečovací prvky v budoucnu?

To je přísně střeženým tajemstvím. Podle serveru The Sun natolik střeženým, že přístup k plánům na přestavbu domu a pozemku budou mít jen předem vybrané prověřené osoby.

Architektonické plány i systémy ochrany budou zapečetěny a veřejnost je podle serveru nikdy nebude mít šanci spatřit. Přestavbu musí schválit místní zastupitelé, do územního plánu se ale nic z toho nedostane.

Předpokládá se, že přestavba domu na honosné královské sídlo vyjde na miliony liber. Přesnou částku se ale dozví jen správci vládního grantu, z něhož peníze na přestavbu poputují. I v tomto případ si dá totiž královský pár záležet na to, aby nedošlo k úniku informací a aby veřejnost nevěděla, jakou bude mít jejich sídlo hodnotu.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Frogmore House