Otřesný případ! Tohle policisté ještě nezažili!

Policie USA

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. listopadu 2018 11:31

Americká veřejnost je šokována brutálním případem týrání zvířat. V útulku ve státě Indiana se chovatelé zbavovali zvířat tak, že je nechali zaživa zamrazit.

Policie ve zvířecím útulku na jihu státu Indiana odhalila brutální případ týrání zvířat. Tamní pracovníci běžně usmrcovali vystavená malá koťata tak, že je dali živé do mrazících boxů.

Policie tyto praktiky začala vyšetřovat na základě podnětu bývalé pracovnice tohoto zařízení, která se kvůli těmto praktikám rozhodla podat výpověď.

Bridget Woodsonová podle amerických médií na policii vypověděla, že ji její nadřízený opakovaně žádal, aby zraněná, ale stále živá koťata nenosila k veterináři, ale aby je zavřela do plastových tašek a ty umístila do mrazících boxů.

Koťata se v taškách měla udusit, nebo měla umrznout a zemřít. V obou případech ale podle veterinářů zvířata neuvěřitelně trpěla.

Podle amerických zákonů pro usmrcování zvířat je "pomalé chlazení nebo zmrazování zvířat bez předchozího uspání" nepřijatelnou formou eutanazie a jde o trestný čin. Případ proto poputuje k soudu.

Témata: Lidé týrání zvířat USA