Přistěhovalci si brutálně podali Čechy: Smrdíte a cpete se hnusným jídlem!

Lidé, ilustrační fototgrafie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. září 2018 9:50

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak český národ a místní kulturu vnímají nikoliv turisté, ale lidé ze zahraničí, kteří zde delší dobu bydlí? Z mnoha věcí jsou zmatení, a na řadu dalších se chtějí zeptat.

Web Prague Morning založený pod taktovkou italsko-české komory, který poskytuje přehled o dění v Praze právě cizincům a studentům, se rozhodl zjistit, co tyto skupiny lidí nejvíc zajímá.

Dal proto přistěhovalcům možnost zeptat se na cokoliv, co je zajímá. A zatímco někteří se dotýkali tématu stravování nebo piva, jiní zašli ještě dál.

"Proč cizinecká polici nemluví anglicky?" ptá se jeden z účastníků. "Proč v každé větě říkáte "ty vole"?" ptá se další. "Proč je pivo levnější než voda?" zajímá dalšího účastníka.

Jiní ale poukazují na palčivější problémy Čechů. Několik tazatelů zmínilo ponožky v sandálech, jiní zase stravu. "Proč máte stovky pizzérií?" "Kam to jídlo dáváte? Jak toho můžete tolik sníst?" "Proč na všechno dáváte hnědou omáčku?" "Proč je vaše jídlo ještě horší než to anglické?" ptají se tazatelé

Někteří si ale neberou servítky vůbec. "Proč lidé v tramvajích tak smrdí? To nemáte deodoranty?" ptá se jeden z účastníků.

Témata: Lidé češi