Soukup se opět pustil do Babiše: Je snad po lobotomii, jde mi z toho hlava kolem!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor) 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. ledna 2023 10:10

Už před prvním kolem naznačil Jaromír Soukup, co si myslí o kandidatuře Andreje Babiše na prezidenta. Zajímavě okomentoval i nedělní vystoupení expremiéra v televizním duelu s Petrem Pavlem.

Soukup v pondělí natočil video, u kterého to zprvu nevypadalo na to, že bude o prezidentské volbě. "Chtějí zavést, myslím ve Francii, čtyřdenní pracovní týden. Já bych byl pro a zrušil bych pondělí," spustil na instagramu. 

"Zvlášť když musíte mít dopoledne dvacet schůzek a odpoledne točit o prezidentské debatě Babiše, pravděpodobně po lobotomii, nebo nevím. Já jsem se na to teď díval ze záznamu a jde mi z toho hlava kolem," udeřil ve zbytku videa.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jaromir Soukup (@jaromir_soukup)

Soukup před prvním kolem prohlásil, že pravděpodobně zvítězí expremiér Andrej Babiš (ANO). "Říkám to od podzimu 2022," uvedl tehdy a kritizoval premiéra Petra Fialu za to, že se rozhodl nekandidovat. Průzkumy ovšem ukazují, že favoritem druhého kola je generál Petr Pavel. 

S původní tezí miliardáře nesouhlasil bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. "Nevyhraje. To se prostě nesmí stát. A nestane," vzkázal. "Pokud AB vyhraje, snažil jsem se odčinit moji chybu, tedy Zemana," reagoval Soukup.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Andrej Babiš prezidentské volby 2023