Monika Babišová: Odebral jí Babiš nevybíravě slovo? Zřejmě ne, řekl něco jiného!

Andrej Babiš s manželkou a zástupci hnutí ANO na tiskové konferenci.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

16. ledna 2023 9:19

Velkým tématem v rámci povolebního dění stále je sobotní tisková konference Andreje Babiše (ANO). Na sociálních sítích se během neděle začalo ve velkém šířit video s doprovodným komentářem, který naznačoval, že měl expremiér velmi nevybíravým způsobem sdělit své ženě Monice, aby už dále nemluvila. Nic takového jí ale zřejmě neřekl.

Babišová se v rámci tiskové konference dostala ke slovu, aby zhodnotila výsledek svého muže v prvním kole prezidentské volby. "Já jsem nadšená, my jsme všichni rádi, že to takhle dobře dopadlo a držíme mu palce v druhém kole," řekla.

Následně se k mikrofonu opět dostal Babiš a podle některých uživatelů sociálních sítí měl své manželce dvěma poměrně nevybíravými výrazy odebrat slovo. Jiní lidé ale vyjadřovali pochybnosti a považovali za nepravděpodobné, že by v blízkosti mikrofonů něco takového bývalý premiér řekl.

K celé záležitosti se vyjádřila i sama Babišová. "Tady nějaký chytrý jedinec slyší lépe než já, protože nic takového mi manžel rozhodně neřekl," napsala na instagramovém profilu. Za pravdu jí následně dala detailní zvuková analýza.

Zpracoval ji novinář Filip Rožánek s pomocí softwaru, který odfiltruje mluvené slovo od veškerých ruchů. "Tak, kdo je další?" řekl podle všeho Babiš a vybídl tak k pokračování tiskové konference.

Na té jinak ostře zaútočil na druhého postupujícího do druhého kola prezidentské volby Petra Pavla. V prvním kole dělilo oba kandidáty jen něco přes 22 tisíc hlasů.

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš prezidentské volby 2023